Bu site, tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

❄️ 2. ÜRÜNE SEPETTE %25 İNDİRİM ♥️

📦 750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO 📦

Tebrikler! Sepetiniz ücretsiz kargo için uygun ❤️ Ücretsiz kargo için kalan tutar 750TL

En popüler 10 ev dekorasyon akımı

Moda ve dekorasyon dünyası her geçen gün kendini yenileyip değiştirmekte. Bu değişim de haliyle yeni ve birbirinden farklı akımlar oluşturmakta. Modern, endüstriyel, bohem… Her biri de farklı müşterilere hitap ederken içlerindeki bütünlük ve güzellikle kafa karıştırıcı olup hiç benim tarzım değil diyebileceğiniz şeylerin içinde bulabilirsiniz kendinizi. Bunları uyumlu bir şekilde kombine etmeniz adına yeni nesil dekorasyon akımlarını sizler için listeledik.

1. Modern
Modern dekorasyon; temiz, keskin çizgiler ve basit bir renk paletinin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu akımda yeni nesil metal, cam ve çelik içeren malzemelerin kullanımıyla tipik modern dekorasyon teması sağlanır. Bu tarz, içerik olarak geniş kapsamlı bir tasarım terimidir.

Modern dekorasyonda öncelik; sadelik ve minimalizm... Modern stili tanımlamak için yaygın olarak kullanılan kelime zariftir. Bu bakımdan modern bir tarz yaratmak istiyorsanız, bu akımda fazla karmaşaya ve göz yoran aksesuarlara yer yoktur.

2. Çağdaş (Contemporary)
Modern ve çağdaş, birbirinin yerine sıklıkla kullanılan iki stil olsa da, çağdaş; modernden farklıdır çünkü modanın şimdisi ile ilgilenir.

Modern tasarım anlayışının yenilikçi ve bugünü yansıtan bir stile sahip olduğunu düşünsek bile aslında bu stil; 1920’lerden başlayarak 1960’lara kadar uzanan ve kimliğini kazanmış kült bir dekorasyon anlayışı olarak ele alınmalıdır. Çağdaş stil ise aslında tam anlamıyla bugünü yansıtan yenilikçi ve süregelen zaman içerisinde değişim gösteren bir anlayışı yansıtıyor. Modern tasarımın değişmeyen ve kendini koruyan tarzına karşılık çağdaş stil, kendini çağın trendlerine göre eviren bir dekorasyon anlayışı olarak öne çıkıyor.

3. Minimalist
Yaşamın gittikçe hızlandığı, yoğunluğun arttığı, stresin fazlalaştığı modern çağ içerisinde bu yorucu tempodan uzaklaşma isteği de artırmaya başladı. Her şeyin fazla ve yoğun olduğu bu dönem içerisinde yaşam alanlarımız olan evimizde sadeleşmeye giderek hayal ettiğimiz huzurlu atmosferi oluşturma arzumuz da giderek fazlalaşıyor. Bu noktada ortaya çıkan minimalizm anlayışı yani aradığımız huzuru sunan ‘az, aslında çoktur’ felsefesi, evlerimizde de şekil bulmaya başladı.

Minimalist tarzda renk paletleri nötr ve yumuşak geçişlere sahiptir. Bu tarzda mobilyalar basit ve işlevseldir. Aksesuar veya dekorda hiçbir şey aşırı veya gösterişli değildir. Minimalist tarz özetle çok temiz çizgilerle tanımlanır.

4. Endüstriyel
Eski fabrika ve depoların yeniden düzenlenerek yaşam alanına çevrilmesine ve dekore edilerek marjinal bir hava verilmesine denilen endüstriyel tarz, mekanın havasının bozulmamasını esas alır. Duvarların boyanmamasını, betonların gözükmesini ve hatta kırılmış yerlerin onarılmamasını amaçlar. Unsurların çoğunda bitmemişlik hissi vardır.

Endüstriyel tasarım temasına sahip ikonik bir ev, genellikle asma kat ya da çatı katlarıyla bir araya geldiğinde çok şık bir görünüm sağlamaktadır.

Fonksiyonel mobilyalar ile yüksek tavanlar, eski ahşap ve sarkan metal ışık fikstürleri sıklıkla kullanılır. Ağaç ve metallerin ana malzemelerinden türetilen bir başka nötr renk şemasına farklı bir renk çizgisi eklemek için bir ya da iki soyut resim ya da fotoğraf eklenerek dekor tamamlanabilir.

5. İskandinav
İskandinav tasarımı, İskandinav ülkelerinde gösterilen yaşam sadeliğinin dekorasyona yansımasıdır. Natürel dokular, büyük ebatlı baskı desenlerle birleşen beyaz mobilya ve duvarlar bu stili en kabaca anlatabileceğimiz detaylar. Kuzeyli bir stil olduğu için oldukça sade bir görünümden bahsediyoruz. Gözü yormayan baskılar bu sebeple tercih ediliyor. Renklendirme olarak genel tarza ayrı bir hava katmak için doğal lif veya kürk gibi detaylar eklenebilir.

Ferah, doğal aydınlatma, daha az aksesuar ve fonksiyonel mobilyalar İskandinav tasarımlarının anahtar kelimelerini oluşturmaktadır.

6. Geleneksel
Geleneksel tasarım stili; klasik detaylar, görkemli mobilyalar ve bol miktarda aksesuar sunar. Bu akım, Avrupa sanat tarzına dayanır.

Geleneksel stilde genel olarak ağır bir hava vardır. Ahşap kullanımı, kitaplıklar, süslemeler bu tarzda döşenmiş evlerde var olan özelliklerdendir. Bu stilin en güzel tarafı şık ve gösterişli görünmesinin yanında bir de sıcacık bir hava yaratmasıdır. Süslemeler son derece abartılı, oymalar, rengarenk ve desenli kumaşlar, ahşap yüzeyler ve el emeği görünen mobilyalar geleneksel stili yansıtan detaylardan birkaçıdır.

Çoğu geleneksel tasarımda derinlik, katmanlaşma ve çok boyutluluk hakimdir.

7. Bohem
Bohem tarzı Fransa’da tanımlanmış olan bir akımdır. Göçebe hayat yaşayan, özgür ve gezgin ruhlu çingene kültüründen esinlenen Bohem tarzı, günümüzde pek çok alanda kendini yansıtmaktadır. Bohem, ev tasarımı ve moda için popüler bir stildir. İçtenliği yansıtmanın dışında, küçük kurallı kaygısız bir yaşam tarzını yansıtır.

Bohem evleri içinde vintage mobilya ve ışık fikstürleri, dünya çapında esinlenilen tekstil ve kilimler ve basit kullanımlı eşyalar yer alabilir.

Bohem tarzı oluşurken minder ve rahat oturma alanları tercih edilir. Bu eklektik tarz, iyi dokunmuş bir halı ve orta çağ stilinde bir sandalye ile eşleştirilmiş ultra glam bir avize içerebilir. Dekorasyonda Bohem tarzını yorumlarken kullanılabilecek en yaygın dekor ürünü tekstildir. Mobilyanın kaplamasında, ev içine yerleştirebileceğin battaniyelerde, kırlent ve yastıklarda gibi pek çok yüzeyde kullanabilirsin.

8. Rustik
Rustik tasarım, doğallıktan esinlenmiştir. Ahşap ve taş gibi ham ve çoğunlukla bitmemiş materyaller kullanılarak oluşturulur.

Rustik tasarım aksesuarları; ahşap kirişler veya yenilenmiş ahşap zeminler ile süslenmiş tonozlu tavanlar gibi özelliklerin içerebileceği tasarım ve mimari detaylardan ötürü sıcak bir hava taşır ve bu ruha uygun parçalarla birleştirilebilir.

Ancak günümüzde birçok tasarımcı artık rustik tasarımı daha modern mobilyalar ve aksesuarlarla da birleştiriyor.

9. Hollywood
Hollywood Regency olarak da anılan Hollywood ihtişamı, lüks, üst üste ve zengin olmaya eğilimli bir tasarım stilidir. Bu tarz, kullanıcıları tarafından “mükemmel bir dramatik stil” olarak da tanımlanır.

Bu akım, pelüş, kadife mobilyalar, tafting ve antikalar dahil olmak üzere Viktorya dönemi tasarımının bazı özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır. Renk paletleri özellikle koyu renkte olmakla birlikte, kırmızılar ve turkuaz tonları hakimdir.

10. Sahil Tarzı
Sahil tarzı da Hamptons tarzı olarak adlandırılan bu ikonik akım, Amerika sahillerini anımsatan çizgiler ve tonlar taşımaktadır. Coastal stil, denizden esinlenen, evleri sahil kenarına dönüştürmeyi amaçlayan bir dekorasyon tarzı. Coastal stilin ruhunda yaz enerjisi var. Ama o şehir hayatında yaşadığınız bunaltıcı yazlardan değil tabii. Doğayı; mavisiyle, yeşiliyle, kumuyla ve güneşiyle hissedebildiğiniz yazların enerjisi. Bu tarz size sakinliği, ferahlığı, rahatlığı ve enerjiyi vaadediyor.

Akımın temel özellikleri arasında, mavi ve yeşillerle eşleştirilen serin nötr tonları olan, hafif, havadar renk paletleri bulunur. Mobilyalar genellikle beyaz veya bejdir. Bu tarzda odalar ahşap unsurlar içerebilir ve aksesuarlar genellikle denizden ilham alır.

Bu akımın temel amacı konfor ve huzur sağlamaktır. Büyük yastıklar, puf koltuklar, mavi beyaz dinlendirici tekstil ürünleri ile parçalar arasında bütünlük sağlanır.


Eveet… Hangi akım sizi yansıtırsa yansıtsın duvarınızda thelucidlab tasarımları evinizden eksik olmasın :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.